Levenskunst Zuiderhout

Het culturele jaarprogramma van Park Zuiderhout

Sinds 2005 heeft Park Zuiderhout een eigen cultureel jaarprogramma: Levenskunst Zuiderhout. Levenskunst Zuiderhout zet zich met lezingen in voor spirituele ontwikkeling en bewustwording.

Cultureel geïnteresseerden, woonachtig in Park Zuiderhout en daarbuiten, kunnen zo’n negen keer per jaar een bijeenkomst bijwonen. Deze worden druk bezocht en vinden meestal plaats op maandagavond. U bent van harte welkom! Aanmelden is niet nodig. 

Najaarsprogramma 2024

Levenskunst Zuiderhout heeft dit najaar drie boeiende en uiteenlopende bijeenkomsten voor u in petto. Laat u inspireren!

We starten op maandagavond 30 september met een bijzondere filmvertoning en lezing door Roel Noga. Hij vertelt het indrukwekkende verhaal van zijn ouders: zijn moeder, Tiny Vos, trouwde na de bevrijding van Breda met een Poolse soldaat die na de oorlog niet naar Polen kon terugkeren.

Op maandagavond 28 oktober neemt Emile Zwartelé ons mee in de fascinerende wereld van de gulden snede. Deze wiskundige verhouding komt overal terug, van de piramides tot in de kunstwerken van Mondriaan. Een lezing voor iedereen, wiskundeknobbel niet vereist!

We sluiten af op maandagavond 25 november met een interactieve avond geleid door Madeleine Timmermann over het actuele thema van mantelzorg in tijden van schaarste. Samen onderzoeken we hoe mantelzorgers kunnen bijdragen aan goede ouderenzorg en welke uitdagingen zij daarbij tegenkomen.


Meer informatie vindt u hier in de flyer met het najaarsprogramma van 2024. 

Kosten

De bijeenkomsten vinden plaats in Park Zuiderhout. Aanvang om 19.30 uur (inloop vanaf 19.15 uur) in de Bieënkorf. Entree bedraagt € 5,- per persoon inclusief koffie of thee.

Daghap

Voorafgaand aan de lezingen op maandag kunt u vanaf 18.00 uur een hapje eten in het Grand Café van Park Zuiderhout. Zo maakt u van uw avond Levenskunst een compleet avondje uit. De daghap bestaat uit een hoofdgerecht en een voor- of nagerecht, afgestemd op het thema van de avond. Voorafgaand aan de voorstelling serveren we koffie. De kosten zijn €21,00  inclusief drankje.

Blijf op de hoogte

We houden u graag op de hoogte met de speciale nieuwsbrief van Levenskunst Zuiderhout. U ontvangt dan bij de start van het seizoen een mail met het nieuwe programma en in de aanloop van iedere bijeenskomst sturen we een aankondiging. U kunt zich met het formulier rechts bovenaan deze pagina aanmelden voor de nieuwsbrief. Uiteraard kunt u ook navraag doen bij het serviceteam van Park Zuiderhout of een mail sturen naar levenskunst@parkzuiderhout.nl.

Graag tot ziens bij Levenskunst Zuiderhout!

Blijf op de hoogte van onze activiteiten en schrijf u in voor onze Levenskunst nieuwsbrief: 

Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht
Dit veld is verplicht